Language: English | Nederlands | Français | Italiano | Español   Gree-Tour of Guangxi    
 

 Server time: 20 Nov 2018 06:36:15 CET
Homepage   |   Games  |   Kalender   |   Teams  |   Aanmelden  
 /  0
Nieuws en Media

WTC 2018
Geschreven door DZI (2017-12-23 18:50)

Welkom bij de WorldTour Competitie website van CyclingFever.com.
De favoriete spelsite van velen en misschien wel het meest uitdagende spel van het internet op wielergebied.
Dit seizoen heeft de UCI de WorldTour cyclus flink beïnvloed door de teams met één renner minder te laten starten in elke koers, dit om de wielersport minder te laten domineren door één of twee teams en daarmee de veiligheid te vergroten. Of dit in werkelijkheid zo is valt te bezien. Dat betekent kortweg dat een aantal renners dit jaar niet aan de bak kan komen, waardoor meer dan anders renners de fiets aan de wilgen gehangen hebben.

Door de uitgebreide UCI kalender hebben wij besloten een iets andere start van het seizoen te kiezen; het Midden-Oosten is decor van de eerste etappe. Een verschil met andere jaren is er zeker. Dit seizoen heeft de UCI bepaald dat de teams slechts met zeven renners aan de start gaan komen. In de G.T.'s is dat getal op acht starters bepaald. Het spel blijft verder even eenvoudig: kies de beste 12 renners voor de etappe. Dit seizoen mag je weer na 110 uitslagen je slechtste scores gaan wegstrepen voor betere scores. Dat geeft je voor de dagcompetitie nog altijd ruim de tijd om eventueel iets later in te stappen of een race te missen zonder grote consequenties voor je eindscore in oktober.

De Hoofdcompetitie blijft verder onveranderd in 2018. Je kiest 65 renners waarmee je denkt de meeste punten te kunnen halen. Die 65 bepalen je selectie voor je wedstrijdteam in iedere race. Per etappe mag je dan maximaal 15 renners opstellen die beschikbaar zijn in je wedstrijdteam. De grote truc is natuurlijk om zo min mogelijk punten op je reservebank per wedstrijd te laten liggen; in een seizoen met ruim 150 etappes kan dat namelijk flink oplopen.

Zoals ieder jaar sinds de start in 2005 is meedoen volledig gratis. Wij zorgen weer voor routekaartjes, profielen etc. om je inzicht voor iedere etappe te vergroten. Alle WorldTour etappes en ééndagsraces doen dus mee, met uitzondering van ploegentijdritten. De competitie start dus met de Abu Dhabi Tour en eindigt na de Gree-Tour of Guangxi, waarna de einduitslag en jaar/global rankings weer worden opgemaakt. De beste puzzelaars worden weer opgenomen in onze "Hall of Fame".

Veel plezier met de CyclingFever WorldTour Competitie 2018!
Reacties
geraldinho
Mon, August 6th 2018 - 21:48 CET

Ik kan nergens een contact vinden met de organisatie, behalve deze. In de wtc rit 118 wordt deze 2 keer vermeld met een aardige sprong achteruit in het klassement.Deels lijkt die gecorrigeerd maar hij staat er wel nog in.Komt daar nog een definitieve correctie op?